Teknologia tuotteiden taustalla

teknologia
 

1. Nanoteknologia

2. PSS Polysakkaradi -teknologia

 
Nanoteknologiassa on kyse molekyylikerroksista, joiden paksuus on millimetrin miljoonasosa. Näiden molekyylien järjestäytyneet jonot takaavat pitkäaikaisen pintasuojan huokoisille pinnoille, millimetri millimetriltä ja huokonen huokoselta.
 

1. Nanoteknologia – Betoniitti-kyllästys

Betoniitti-suoja-aineet ovat tehokas ratkaisu rakennuksien pintojen suojaukseen. Perustuen uusiin aluevaltauksiin nanoteknologian alalla – yhteen vuosisatamme tärkeimmistä teknologioista – on Betoniitti-rakenteen arkkitehtuuria muutettu nanomittakaavassa tuottaen uusia makroskooppisia toimintoja, jotka muodostavat lähes täydellisen suojan pinnoille. Nanoteknologia käsittelee molekyylejä, jotka ovat kooltaan millimetrin miljoonasosia.

Millimetri millimetriltä, tuhannet ja taas tuhannet molekyylit takaavat pitkäaikaisen suojan huokoisten mineraali pintojen ulko- sekä sisäpinnoilla. Molekyyleillä on kyky järjestäytyä identtisesti niin, että syntyvä rakenne suojaa myös itseänsä ja sen ansiosta suojaus on kestävä ja pitkäikäinen.

Betoniitti-teknologiassa suojattavan pinnan pintajännitystä muokataan matalammaksi kuin mahdollisen likaavaan / saastuttavan nesteen pintajännitys.
 
tikkuukot
 
Monitoimiset Betoniitti-molekyylit koostuvat akryylikopolymeereistä, joissa on lukuisia sivuketjuja, jotka täyttävät erilaisia tehtäviä. Betoniitti “tikku-ukot” kuvaavat molekyylijoukkoa:

“Hatut” koostuvat CF2-ketjusta (fluorinoiduista ryhmistä, joissa on vahva CF3-loppu). Ne takaavat matalan pintajännityksen ja aikaansaavat suojaavan vaikutuksen.
“Kädet” ovat epäionisia ryhmiä. Ne takaavat linjauksen ja linkityksen tikku-ukkojen välillä.
“Jalat” ovat silaaniryhmiä. Ne takaavat vakaan ja pysyvän kiinnityksen mineraaliseen alustaan.

Molekyylien oikea ryhmittyminen takaa, että molekyylin suojaava osa on oikeassa kulmassa suhteessa pintaan ja huokosiin, jolloin saavutetaan optimaalinen suojausvaikutus.

 

2. PSS Polysakkariini -teknologia

Polysakkariinit toimivat kasveissa rakenteellisina elementteinä (selluloosa) ja energiavaroina (tärkkelys). Polysakkariinit toimivat myös solujen suojaavana kerroksena bakteereita yms. vastaan. Polysakkariinia käytetään eläimien ja ihmisten ravinnon lähteenä (tärkkelys), mutta sitä käytetään myös muuhun tarkoitukseen, kuten paperituotantoon (selluloosa), tapettiliisteriin  (tärkkelys- tai selluloosajohdos) sekä ruuanlaitossa paksunnosaineena.

Polysakkariinit ovat yleensä kemiallisesti passiivisia, aina myrkyttömiä eivätkä aiheuta allergiaa. Polysakkariinit soveltuvat hyvin vesipohjaisten uhrautuvien suojapinnoitteiden luomiseen. Kun polysakkariini (tai sekoitus polysakkariinejä) luo geelin, se tarkoittaa että suuret määrät vettä (yleisesti enemmän kuin 90%) on jäänyt kolmiuloitteisen, polysakkaridien luomien ristikoiden taakse. Tämä geeli menettää suurimman osan nesteestä kuivuessaan ja muodostaa suojakerroksen.

Polysakkariinipinnoitteet sopivat hyvin pinnoille, jotka tarvitsevat suojaa maalipohjaisia (graffitit) tai öljypohjaisia likoja vastaan. Polysakkariinipinnoite suojaa pintaa myös muilta yleisiltä saasteilta, kuten suola, linnun ulosteet, hyönteiset jne.

Polysakkariinipinnoiteet voivat sisältää myös lisäaineita, joilla voi esimerkiksi säädellä pinnan pH-arvoa.

PSS 20 on rakennusten likaantumista ja graffiteja vastaan kehitetty PSS polysakkariiniteknologiaan perustuva suojausmenetelmä.

Kysy lisää!

Betoniitti
P. 040 6576 588
info@betoniitti.fi
 
 
 
 

Referenssejämme