Edut

edut
 
Kivi ja betoni ovat vahvoja ja kestäviä materiaalia, vaikkakin rakenteeltaan huokoisia. Suojaamattomaan pintaan pääse imeytymään erilaiset liat kuten:
 

  • vesi (rapautuminen)
  • rasva- ja öljypohjainen lika ( elintarvikkeet ja liikenne)
  • liuottimet ( grafittimaalit)

 
Perinteisillä suoja-aineilla saavutetaan yleensä vain vettä hylkivä ominaisuus, eikä niiden pintajännitys ole riittävän alhainen oleofobisten ominaisuuksien aikaansaamiseen. Rasva-ja ölypohjaiset likaavat aineet pääsevät reagoimaan pinnan kanssa ja tulos on usein puhdistamisen kannalta hankalampi kuin täysin käsittelemättömässä pinnassa. Lisäksi rakennuksen arvo laskee.

Betoniitti-tuotteet eivät sulje sulje pintaa, vaan vuoraavat pinnan kaikki huokoset mikroskooppisen ohuella kerroksella, jolloin rakenteiden kyky hengittää säilyy muuttumattomana. Käsittelyn aikaansaamaa vaikutusta voidaan kuvailla ”negatiiviseksi kapillaarisuudeksi”, jonka ansiosta pinta ei kastu eivätkä erilaiset epäpuhtaudet pääse tunkeutumaan pinnan huokosiin.

 

Säästöt

Suurin säästö saadaan huoltovälin ja lattian elinkaaren pidentymisenä. Lisänä tulee rakennuksen arvon nousu saneerauskohteissa ja arvon pysyminen uudiskohteissa. Betoniitti-lattiat ovat myös kustannustehokkaita vaihtoehtoja niin uudis- kuin saneerauskohteissakin.

 

Sisätilat

Sisätiloissa lattiat usein suojataan vahalla. Betoniitti-suojatuille pinnoille vahaus on tarpeeton. Betoniitti suojaa jo pinnan likaa vastaan ja lattioiden peruspesut ja vahanpoistot voidaan jättää kokonaan pois. Näin pysyvät siisteinä myös jalkalistat, jotka usein vaativat erityistä huolellisuutta vahausten aikana.

 

Ulkotilat

Aikaansaaduilla molekyyleillä katettu pinta edustaa pintajännitykseltään alhaisinta nykyteknologian avulla saavutettavissa olevaa tasoa. Käytännössä tämä merkitsee, että Betoniitti kykenee torjumaan paitsi vettä myös öljyjä, rasvoja ja useimpia liuotteita. Tuote on siis hydrofobinen (vettä hylkivä) sekä oleofobinen (öljyä ja rasvoja hylkivä). Betoniitti suojaa pintaa tehokkaasti pakkasrapautumista vastaan. Purukumit eivät pysty kiinnittymään pintaa, vaan irtoavat useimmiten jalankulun myötä pinnasta.

 

Ekologisuus

Betoniitti-suoja-aineella käsiteltyjen pintojen puhtaanapito on helppoa. Useimmiten puhdistamiseen riittää vesi ja mikroliina. Ympäristöä kuormittavia kemikaaleja ei tarvitse.

Kysy lisää!

Betoniitti
P. 040 6576 588
info@betoniitti.fi
 
 
 
 

Referenssejämme